Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Ce sunt uleiurile esențiale

Ce sunt uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale su...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Ce ulei alegem ? Ulei presat la rece sau ulei rafinat ?

Ce ulei alegem ? Ulei presat l…

Care este diferența &i...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Prev Next

Alimente sanatoase

Ce ulei alegem ? Ulei presat la rece sau ulei rafinat ?

  • Scris de Anais
  • Categoria părinte: Despre sanatate
  • Categorie: Bio Mama
  • Accesări: 5070
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Care este diferența între un ulei presat la rece și unul rafinat?

Mai intai de toate, cel mai potrivit ar fi să facem distincția clară între uleiurile presate la rece și uleiurile rafinate.

Cum se obțin ele? Ce aport nutrivit au ele după ce au fost procesate? Cum le consumăm? Plus multe alte întrebări ce ne stau în calea alegerii potrivite.

Pentru început, presarea la rece este un procedeu prin care semințele de floarea-soarelui, dovleac, nucă, in, cânepă etc. sunt extrase mecanic într-o presă până când tot uleiul din semințe este scos, rezultând un ulei brut. Temperatura la care ele sunt procesate semințele este de maxim 60-80 grade.  Cel mai important beneficiu al uleiului rezultat, este că nu a suferit nicio transformare, nu a fost supus nici unui tratament chimic.

Sa vorbim despre lapte!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.95 (20 Votes)
Pe piata din Romania se comercializeaza trei categorii de lapte: lapte ultrapasteurizat (UHT), lapte pasteurizat, care impreuna ating doar 10% din cantitatea de lapte de consum vanduta in Romania. Laptele neprocesat industrial, care este destul de riscant pentru sanatatea consumatorului este insa preferat in mod traditional. Aceasta ultima categorie are o proportie covarsitoare pe piata din Romania. Motivele ar putea fi din cele mai diverse: lipsa de informare, ideile preconcepute sau ignoranta.
 
Tratarea cu Ultra High Temperature (temperatura foarte ridicata), este un procedeu de tratare a laptelui, sau ,mai bine spus , de sterilizare a laptelui, prin care acesta este incalzit rapid la 135-150 grade Celsius, mentinut 2-4 secunde la aceasta temperatura, dupa care este racit brusc. Acest proces, prin care trece laptele, asigura pasteurizarea, dar pastreaza gustul si valoarea nustritiva a acestuia.

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri