Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Ce sunt uleiurile esențiale

Ce sunt uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale su...

Ce ulei alegem ? Ulei presat la rece sau ulei rafinat ?

Ce ulei alegem ? Ulei presat l…

Care este diferența &i...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum sa-mi ajut copiii sa se adapteze la lipsa celuilalt parinte?

Cum sa-mi ajut copiii sa se ad…

Cand partenerul va parase...

Prev Next

Regimul alimentar in diabetul zaharat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (16 Votes)

Regimul alimentar reprezinta, alaturi de exercitiul fizic, una dintre cele mai importante masuri terapeutice luate in cazul diabetului zaharat de tip 2, medicatia orala fiind adjuvanta.

Notiuni generale: Indexul Masei Corporale (IMC)- ne ofera informatiii despre starea de:

  • normoponderabilitate
  • subponderabilitate
  • supraponderabilitate.

Calculatorul pentru Indexul Masei Corporale va ajuta sa aflati starea greutatii.

IMC= G act/T2,
unde:
G act = greutatea actuala in kg
T = inaltimea in metri
La barbati IMC este normal<25
La femei IMC este normal<24

IMC < 18,5 subponderal
IMC = 18,5...24,9 normoponderal
IMC = 25.....29,9 suprapondere
IMC = 30.....39,9 obezitate
IMC >=40 obezitate morbida


Greutatea Ideala la adulti se calculeaza cel mai adesea dupa Formula Societatii Americane de Asigurari:
G = 50+0,75(T-150)+(V-20)/4
unde:
G= greutatea exprimata in kg;
T= inaltimea exprimata in cm;
V= varsta exprimata in ani;

Pentru femei se inmulteste cu 0,9.

Continutul in principii nutritive la 100g produs comestibil


AlimentHidrati Carbon-HC(g) Proteine-P(g) Lipide-L(g) kcalorii-kcal
lapte(dulce,batut), iaurt 5 4 1-3,5 67
branza vaci slaba 4 14 1 97
branza vaci grasa
4 15 8 151
urda, cas 6 18 4 136
burduf
0 28 28 377
telemea vaca 1 17 17 243
telemea oaie 1 19 27 322
cascaval 1 25 19-25 283-334
branza topita 1 7-14 24-36 330-370
carne slaba: vita, oaie, porc, vitel, pui, curca 0 20 3-10 108-170
gaina, rata, ficat, rinichi, inima, limba
0 20 5-18 125-242
carne grasa:porc, oaie, gasca 0 15-20 33-35 330-400
peste slab: calcan, crap,morun, lipan, stiuca, salau, platica, ton, lin, biban, platica, hering slab 0 17-19,4 1-6 110-140
peste gras:hering gras, macrou, somn, nisetru, scrumbie de Dunare
0 15-22 18-25 240-300
ou(gaina) (2 buc.=100g) 0 14 12 171
paine alba 54 10 2 280
paine neagra 48 8 1,3 250
cartofi (sau orez, gris, paste fainoase)cantarite fierte
20 2 0 90
unt 2 8 80 806
ulei 0 0 100 900
smantana 3 3,5 12-20 213
margarina 0 0,5 45-80 790
corn flakes 79 7 1 355
cheeseburger 31 15 14 305
hamburger 41 32 31 583
popcorn cu ulei si sare 59 10 22 456

Comentarii  

0 #1 elemer 17-12-2012 13:46
as dori informatii privind alimentatia corecta al diabeticilor (ce au voie si ce nu au voie) va multumesc
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri