Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Ce sunt uleiurile esențiale

Ce sunt uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale su...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Prev Next

Cromoterapia sau terapia cu culori

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ce este cromoterapia?

Cromoterapia este o știință terapeutică care a fost folosită de mii de ani, de către multe civilizații. Egiptenii din antichitate foloseau camere solare special construite, cu diferite bucăți de sticlă colorate. Soarele care pătrundea în cameră prin sticla colorată ajungea pe pacientul care se afla înăuntru în scopul de a obține beneficii terapeutice specifice. În alte civilizații se foloseau diferite haine de mătase colorată pentru a filtra diferite nuanțe de lumină pe trupurile pacienților. Există de asemenea dovezi despre alte civilizații, utilizând apă și geluri colorate pentru a obține aceleași rezultate.

În zillele noastre, mulți terapeuți utilizează cromoterapia pe pacienții lor, in moduri interesante și creative. Ei raportează succese în recuperarea victimelor accidentelor vascular cerebrale și a pacienților cu depresie cronica. In Statele Unite, cromoterapia este recunoscută ca un sistem complementar pentru alte terapii și tratamente.

Un reportaj interesant realizat de CNN relata recent despre aplicarea luminii albastre în spatele genunchilor pentru a regla ceasul intern al corpului, depășind astfel problemele asociate cu munca în schimburi.

Cum și de ce funcționează cromoterapia?

Pământul, continentele noastre, oceanele, și de fapt orice viețuitoare depind de lumină pentru a putea exista. Dovezi științifice recente sugerează că lumina este, de fapt, emisă de fiecare celula din corpul nostru. Trăim într-o mare de energie în cazul în care culoarea este de fapt parte din noi. Lumina străluceste în fiecare dintre noi, este esența divină din noi. Cercetările și observațiile recente au demonstrat că anumite culori aduc echilibru fizic si emoțional.

Cromoterapia poate fi utilizat cu ușurință ca o alternativă la acupunctura chineză, prin atingerea acelorași rezultate în deblocarea meridianelor, însă fără disconfortul aceor folosite în acupunctură.

Verde

Regleaza glanda pituitară, ajută în combaterea depresiei, bulimiei, si altor condiții psihosomatice care afectează sistemul gastric. Este adjuvant în calmarea sistemului nervos, combate iritabilitatea, insomnia și poate fi utilizat pentru a ajuta la recuperarea în cazul crizelor nervoase.

Albastru

Calmant, stimulează sistemul parasimpatic, reduce tensiunea arterială si calmează atât respirația cât și frecvențele bătăilor inimii. Culoarea albastră are efecte anti-inflamatorii și de relaxare musculară. Reduce tensiunea, atât fizică și mentală, și este utilizat pentru relaxare.

Roșu

Este utilizat pentru a energiza si a stimula. Afectează inima prin creșterea pulsului, iar muschii prin creșterea tensiunii lor. Influențează vitalitatea și crește temperatura corpului. Poate fi folosit pentru a dezvolta emoțiile și senzualitatea.

Galben

Culoarea galbenă crește tonusul neuro-muscular. Purifica sângele, ajută la digestie, și are un efect de curățare. Stimuleaza puternic fericirea, produce un sentiment de securitate, precum și un puternic sentiment de bunăstare.

Alb

Culoarea albă este folosită pentru regenerare. De asemenea, furnizează energie și echilibrează ritmul crono/biologic, prin stimularea producerii de serotonina, o substanță care reglează atât somnul cât și sistemul nervos. Reechilibreaza sistemele psihic și fizic și reglează hormonii la persoanele care suferă de depresia de sezon.

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri