Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Prev Next

Alimentatie sanatoasa

Sa vorbim despre lapte!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.95 (20 Votes)
Pe piata din Romania se comercializeaza trei categorii de lapte: lapte ultrapasteurizat (UHT), lapte pasteurizat, care impreuna ating doar 10% din cantitatea de lapte de consum vanduta in Romania. Laptele neprocesat industrial, care este destul de riscant pentru sanatatea consumatorului este insa preferat in mod traditional. Aceasta ultima categorie are o proportie covarsitoare pe piata din Romania. Motivele ar putea fi din cele mai diverse: lipsa de informare, ideile preconcepute sau ignoranta.
 
Tratarea cu Ultra High Temperature (temperatura foarte ridicata), este un procedeu de tratare a laptelui, sau ,mai bine spus , de sterilizare a laptelui, prin care acesta este incalzit rapid la 135-150 grade Celsius, mentinut 2-4 secunde la aceasta temperatura, dupa care este racit brusc. Acest proces, prin care trece laptele, asigura pasteurizarea, dar pastreaza gustul si valoarea nustritiva a acestuia.

Reteta Anais

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Ingrediente :

  • aluat de foietaj
  • 200g spanac congelat
  • 200g amestec de legume
  • 1/4 pachet unt
  • 3 cepe
  • 2 capatani de usturoi
  • 100g de salam uscat
  • 6 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 grapefruit

Mod de preparare:

  1. Aluatul de foietaj, spanacul si amestecul de legume se lasa la decongelat cu o seara inainte.
  2. Aluatul de foietaj se intinde in tava unsa in prealabil cu putin ulei.
  3. Cepele si usturoiul de taie cubulete si se calesc in unt, dupa care se pun pe aluatul din tava.
  4. Se pun apoi spanacul, legumele, salamul si grapefruit-ul decojit si taiat bucatele
  5. Se bat ouale impreuna cu smantana si cu sare sau vegeta si amestecul obtinut se toarna in tava
  6. Se lasa totul la cuptor timp de 30 de min

Servire:

Se taie in 6 sau 9 dreptunghiuri si se serveste caldut.

 

 

Subcategorii

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri