Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Medici specialisti

Medici specialisti

Medicina sportiva

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Medicina sportiva este o ramura a medicinei care grupeaza prevenirea, diagnosticarea si tratamentul bolilor legate de sport, precum si sfaturile si masurile destinate mentinerii si ameliorarii conditiei fizice a sportivilor de toate varstele si de toate nivelurile.

 

Bilantul aptitudinilor sportive este un examen prealabil care permite decelarea eventualelor contraindicatii pentru respectiva practica sportiva. Orice activitate sportiva regulata necesita un control medical anual al aptitudinii pentru aceasta activitate.

Sfatul medical ajuta la alegerea sporturilor adaptate capacitatilor fizice ale subiectului, varstei sale si aspiratiilor sale sportive; el ofera, de asemenea, indicatii privind durata recuperarii dupa un efort sportiv. Mecanismele de recuperare puse in joc dupa o activitate sportiva de lunga durata permit organismului sa-si regaseasca echilibrul si sa elimine toxinele aparute in timpul efortului.

Medicina interna

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Medicina internă este împreună cu chirurgia una dintre cele mai importante şi mai mari ramuri ale medicinii. Medicina internă se ocupă cu diagnoza, terapia si prevenirea bolilor organelor interne. În practică, medicul internist însă (mai ales în spitalele mai mici) este confruntat cu simptome şi boli din toată gama medicinii – de la dermatologie până la neurologie.

Medicina internă se ocupă de studierea particularităţilor epidemiologice ale bolilor interne, etiologiei, patogeniei, tabloului clinic, metodelor de diagnostic diferenţial (clinic, de laborator şi instrumentale), tratament, prognostic şi profilaxie a lor, inclusiv evoluţia bolilor interne, elaborarea unor metode noi de diagnostic, tratament şi profilaxie.

Kinetoterapie-masaj

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Kinetoterapia este o parte a medicinei (ceea ce se numea odata “gimnastica medicala”) care trateaza numeroase afectiuni prin intermediul programelor complexe de exercitii terapeutice, elaborate individual in functie de afectiune si de evolutia/ involutia acesteia, pentru fiecare pacient in parte.

Daca insa “gimnastica” este un termen utilizat mai mult in sport nefiind atat de complex precum kinetoterapia de astazi, aceasta a evoluat atat in tara cat si in strainatate, continand programe terapeutice studiate stiintific care se caracterizeaza prin caracterul unic adaptat fiecarui pacient in parte. concret, odata diagnosticul stabilit de catre un medic de specialitate se recurge la aplicarea tratamentului kinetic.

Medicina de familie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Medicina de familie este o ramură relativ nouă a medicinii in tara noastra şi a fost implementată practic în ultimii ani în cadrul reformelor din sistemul ocrotirii sănătăţii. Aceasta subînţelege un sistem de asistenţă medicală destul de accesibil populaţiei, în limitele căruia este asigurat un spectru larg de servicii medicale. Asistenţa medicală primară poartă un caracter sistematic, şi nu epizodic, şi nu se limitează cu o simplă îngrijire a pacientului.

Medicii de familie sunt cei ce îndeplinesc funcţia de coordonator şi ţin sub supraveghere nu numai tratamentul pacientului, cât şi alte activităţi, ca profilaxia, informarea lui, etc.

Imagistica medicala

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Imagistica medicală este domeniul ştiinţei medicale care se ocupă de cercetarea efectului radiobiologic, patogeniei, clinicii, diagnosticului maladiilor organelor şi sistemelor organismului uman, la baza căruia stau metodele imagistice de diagnosticare, utilizând cu scop diagnostic razele X, ultrasunetul, razele infraroşii, câmpul magnetic, preparatele radioizotopice.

Subramuri
Radiologia Diagnostică
- Radiologie convenţională (folosesc raze x). Cel mai simplu exemplu: controlul periodic necesar la angajare se realizează prin radioscopie.
- Ecografia: foloseşte un emiţător-receptor de ultrasunete. Nu iradiază (avantaj faţă de radiologia convenţională) însă are limite
- Radiologia Osteo-articulară
- Radiologie Pediatrică (patologia copilului)
- Radiologia Sistemului Nervos
- Senologia
Radiologia Intervenţională
- Angiografie (vase de sange)
- Histero-salpingo-grafie (aparat reproducător feminin)

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri