Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Prev Next

Sindromul de burnout - diagnostic

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Definirea si identificarea stilului nostru de viata, precum si schimbarea si/sau imbunatatirea lui, devin evidente pe toate planurile in care activam – acasa, in societate sau la locul de munca. Astfel, sa spunem asa, putem stabili statistic, adica avand dovezi clare, palpabile, daca avem un stil de viata sanatos sau mai putin sanatos. Mai mult, putem stabili conditiile in care nu avem un stil de viata sanatos si putem astfel sa intervenim – fiecare individual, in concordanta cu ceea avem ca si circumstante exterioare, dar si interioare ( nu uitam niciodata interiorul – el da “tonul” pentru exterior!) – sa ne fie mai bine, sa ne simtim mai bine.

De ce m-am gandit la locul de munca ?

Practic, in zilele noastre, ne petrecem mai mult de doua treimi din timpul nostru la locul de munca; gradul de solicitare poate fi, intr-adevar, diferit, dar nu exclude si nici nu diminueaza faptul ca avem o activitate si cheltuim o anumita cantitate de energie – atat fizica, cat si mentala. Daca ne mai gandim si la orele suplimentare care apar mai tot timpul – sa o recunoastem! - pentru cei mai multi dintre noi, atunci avem chiar mai mult din timpul nostru si tot mai multa energie care trebuie alocate la locul de munca (daca nu vrem sa tragem chiulul !) in sarcinile pe care trebuie sa le gestionam si sa le rezolvam .

De ce am propus ca si tema sindromul de burnout? Si ce este acesta ?

Tema am propus-o pentru ca este un fenomen cu care oricare dintre noi s-a confruntat la un moment dat si este bine sa fie pus “pe tapet” si constientizat, din cauza consecintelor negative pe care le atrage dupa sine (pe care le vom discuta mai jos). Sindromul de burnout presupune o stare anormala de epuizare fizica, psihica, sociala, emotionala a organismului cu consecinte negative, uneori chiar devastatoare, pe toate planurile enumerate mai sus – emotii negative, ganduri catastrofale ( “ Nu mai termin niciodata ce am de facut! “, “ Este groaznica activitatea asta, nu o mai pot suporta!”), atitudini ostile – nimeni in jur nu va mai poate cere nimic sa faceti de teama de a nu primi o vorba urata sau sa va starneasca o emotie negativa, etc. Acesta ar fi sindromul de sindromul de burnout explicat pe scurt. Cel mai bine il vom detalia sub forma unui scenariu zic eu, destul de sugestiv si realist in randurile urmatoare. Sa incepem.

Comentarii  

0 #1 Istvan 11-12-2010 04:12

In zilele noastre de criza, cand avem deseori reduceri salariale si nu mariri, lipsa primelor, sarirea peste concedii, oameni stresati in jurul nostru si colegi tot mai putini... Este nevoie de un munte de vointa si.. de o mangaiere. Cand vine vorba de acest sindrom, ma indoiesc ca mai putem macar sa primim o mangaiere. The face sa ajungi sa vorbesti singur si sa te dai cu capul de pereti. Grija mare la alimentatie, grija mare la fumat, la cafea, ciocolata.. dulciuri sau sare. A se evita excesele si mediile viciate cu surse de poliare, chiar si fonice! Fiti pozitivi, optimisti, nu va pierdeti incredere! Mereu este loc de si mai rau! Good luck!

Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri