Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

In ultimele cercetari s-a relevat faptul ca lipidele (grasimile) caracteristice cancerului ovarian permit acestuia sa evite sistemul imunitar si lasand boala sa se raspandeasca nedetectata. Cancerul ovarian este considerat a fi una din cele mai agresive malignitati, ucicand mai mult de 70% dintre femeile diagnosticate in maxim 5 ani.

In doua serii de experimente efectuate in laborator cercetatorii au aratat ca secretiile fluide din tumori, care contin lipide si se colecteaza in spatiul din jurul ovarelor cu tumori pot suprima in totalitate actiunile naturale de distrugere ale ale celulelor T din sistemul imunitar.

Celulele T trebuie activate pentru a-si face treaba si a stimula inceperea unui raspuns din partea sistemului imunitar si a semnaliza altor celule albe din sange sa inceapa lupta impotriva bolii, lasand neatinse tesuturile sanatoase.

Ca si parte a studiului, au fost colectate secretii continand lipide de la 25 de femei cu cancer ovarian si apoi mostre din aceste lipide au fost expuse unui sistem imunitar pentru a vedea daca ele blocheaza actiunea celulelor T.

Aceste experimente au demonstrat faptul ca activarea celulelor T a fost blocata intre 10% si 100% dupa ce culturile de celule care stimuleaza celulele T au fost expuse la concentratii succesiv marite de fluide provenite din tumori.
Actiunea de distrugere a celulelor T se stia ca joaca un rol cheie in imprastierea diferitelor forme de cancer in organism. Dar pana acum nu se putea face o legatura clara intre celulele T specifice ale sistemului defensiv imunitar si cancerul ovarian.

Aceste studii arata pentru prima data cum cancerul ovarian reuseste sa evite un esential punct de control in raspunsul sistemului imunitar, deschizand noi posibilitati pentru elaborarea unor medicamente care pot sa limiteze, sa reduca sau chiar sa elimine acest blocaj.
Scopul final al acestor cercetari este sa stimuleze sistemul imunitar ca sa poata detecta cancerul, sa-l atace si sa-l elimine.

Cercetatorii spun ca urmatorii pasi sunt sa evalueze celelalte varietati de lipide care exista in corpul uman si sa determine rolul specific al fiecareia dintre ele, daca exista, pentru a se putea gestiona blocarea celulelor T ale sistemului imunitar. Un alt tel este de asemenea sa se gaseasca legaturi intre alte boli si inactivitatea celulelor T.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Partenerii noștri