Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Cancerul

Una dintre curele pentru cancer ascunsă de public încă din 1923! Alcalinizarea corpului!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Deși această descoperire datează încă din anul 1923, ea a fost tinută departe de ochii publicului de către industria farmaceutică și cea alimentară. Omul de știință german, Otto Heinrich Warburg, care a făcut acestă descoperire a primit pentru aceasta premiul Nobel

El explica că principala cauză în apariția cancerului este stilul de viață în care oamenii consumă în principal mâncare acidă și nu depun efort fizic, iar corpul începe să creeze un mediu acid în care celulele devin din ce în ce mai acide si toxice, reducându-se astfel nivelul de oxigen.

Folosirea telefonului mobil mareste riscul unei tumori cerebrale? Adevarat sau fals?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (14 Votes)

In afara faptului ca telefoanele mobile sunt o amenintare pentru condusul masinii in siguranta au fost si sunt un subiect controversat in legatura cu incidenta tumorilor celebrale. Totusi de unde a aparut aceasta ingrijorare?


Telefoanele celulare folosesc unde radio pentru a transmite informatia intre persoanele angajate intr-o convorbire.  Frecventa acestor unde variaza intre 850-1900 megahertzi (MHz), valori care se afla undeva intre frecventele folosite de statiile radio FM si cele ale cuptoarelor cu microunde. Cu cat frecventele sunt mai inalte, cu atat energia continuta in unde este mai mare.

Se stie faptul ca nivelul mare de energie poate incalzi tesuturile vii suficient cat sa poata cauza probleme, dar energia generata de telefoanele mobile este atat de mica incat cercetatorii sunt convinsi de faptul ca nu este suficienta pentru a cauza vatamarea utilizatorilor umani.

Testul Papanicolau (testul pentru depistarea cancerului cervical)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.81 (21 Votes)
Ce este testul Papanicolau sau testul PPV?
Testul Papanicolau este un test care se face pentru a detecta celulele care pot evolua in cancer cervical, cervix care este partea din uter care face conexiunea cu vaginul. Testul releva de asemenea existenta unor infectii si a celulelor cervicale anormale. De la introducerea acestui test in anii 1940 de catre George Papanicolau (caruia ii si poarta numele)acesta a devenit cel mai de succes mod de depistare a celulelor canceroase care a fost inventat. Acest test simplu a redus cu 70% procentul femeilor predispuse sa faca cancer.

Cat de des ar trebui sa-mi refac testul Papanicolau?
Ar trebui sa te preocupe efectuarea acestui test la cel tarziu 3 ani dupa ce ai devenit activa din punct de vedere sexual sau prima data la 21 de ani. Acest test este recomandat a fi efectuat o data la 3 ani, dar noile reglementari propun efectuarea acestuia o data la 1 an sau 2 pentru femeile sub 30 de ani si o data la 2 sau 3 ani pentru femeile peste 30 de ani. Totusi daca indeplinesti unul din criteriile urmatoare ar trebui sa efectuezii testul Papanicolau anual:

Stadiile si tratamentul cancerului ovarian

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (24 Votes)

Pentru a beneficia de cel mai bun tratament medicul va trebui sa stie exact tipul si in ce stadiu se incadreaza tumoarea. Stadiul tumorii este stabilit in functie de invadarea existenta sau nu a tesuturilor invecinate ei, daca cancerul s-a imprastiat si daca da, in ce parti ale corpului.

De obicei este necesara asteptarea interventiei chirurgicale pentru a incadra tumoarea intr-un anumit stadiu. Chirurgii vor preleva diverse mostre de tesut din pelvis si abdomen pentru a cauta celule canceroase.

Iata cateva teste pe care medicul vi le va face pentru a verifica daca cancerul s-a raspandit:

Cancerul ovarian

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.96 (28 Votes)

Ovarele sunt in numar de 2 si fac parte din sistemul reproductiv al femeii si sunt situate in pelvis. Fiecare ovar are marimea unei migdale.
Ovarele produc hormonii feminini: estorgenul si progesteronul si de asemenea mai au functia de a elibera ovule. Un ovul eliberat din ovar calatoreste prin trompele uterine pana in uter.
Odata ajunse la menopauza ovarele femeii nu mai elibereaza ovule si produc hormoni in cantitati mult mai mici.

Ce este cancerul ovarian?
Cancerul incepe si se dezvolta la nivelul celulelor, cele care formeaza tesuturile, care la randul lor formeaza organele corpului.
In mod normal celulele cresc si se divid pentru a forma noi celule pe masura ce corpul are nevoie de ele. Dupa o vreme celulele imbatranesc si mor, iar alte celule le iau locul.
Uneori acest proces functioneaza prost. Se formeaza celule noi in momentul in care corpul nu are nevoie de ele si celulele vechi nu mor cand ar trebui. Aceste extra-celule pot forma o masa de tesut numit excrescenta sau tumoare.

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri