Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Prev Next

Dezvoltarea cognitiva in luna 12

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Copilul dumneavoastra intelege deja destul de multe, probabil mult mai multe decat arata. S-a acomodat si intelege cuvantul "nu" chiar daca asta nu inseamna neaparat ca i se va supune. Isi recunoaste numele si intoarce capul cand il aude. Poate de asemenea sa recunoasca voci familiare, chiar si la telefon.

De obicei raspunde prin limbajul trupului la intrebari familiare cum ar fi "Vrei sus?". Este capabil sa urmeze comenzi simple si amuzante de genul "Adu mingea!". Odata ce e pregatit sa urmeze directii, acesta va deveni un joc favorit. Asigurati-va doar ca pastrati directiile simple si nu-i cereti sa faca mai mult de un lucru o data.

De acum probabil ca copilasul dumneavoastra foloseste cateva cuvinte in mod frecvent : "dada", "tata", "mama", "bobo", dar chiar daca le foloseste nu inseamna ca intotdeauna se refera la ele. De multe ori vorbeste pentru propriul lui amuzament sau doar pentru exercitiu. Totusi incercati sa va dati seama ce doreste. Daca de exemplu zice "bobo" e posibil sa-si doreasca sa va jucati impreuna cu papusa. Va scoate un chiot de bucurie daca veti reusi sa raspundeti cum isi doreste el la ceea ce va cere. Va realiza in acel moment ca il ascultati si-i intelegeti limbajul.

Este mult mai fluent in limbajul sau. Cu toate acestea nu e sigur ca veti putea intelege in totalitate ce are de spus, dar veti remarca ca incercarile lui de a rosti cuvinte vor fi modelate dupa modelele de limbaj pe care le aude, completate de intonatii, expresii faciale si pana si sunete scoase cu ajutorul limbii. Isi va testa volumul corzilor vocale incercand sa vada cat de tare poate striga si ce fel de reactii obtine din partea celorlalti. Veti fi probabil ingrijorata de faptul ca aceste sunete puternice vor fi permanente, dar acesta nu este decat un stadiu experimental care va trece insa. Daca vreti sa-l linistiti o vreme incercati sa vorbiti cu el in soapta si incurajati-l sa va imite.

Totusi limbajul trupului va fi metoda de exprimare preferata. Arata cu degetul, gesticuleaza si foloseste expresii faciale pentru a se face inteles. De exemplu isi va ridica bratele pentru a fi luat in brate sau pentru a ajunge la san cand isi doreste sa suga. Se va catara la dumneavoastra in brate daca va dori sa-l imbratisati sau pur si simplu va sari din brate daca va vrea sa stea pe jos.

La aceasta varsta copilul dumneavoastra isi va aminti cu exactitate lucrurile din ziua precedenta. Va va imita cu ceva ce ati zis sau ati facut cu o zi in urma ori va cauta si va incerca sa gaseasca o jucarie pe care n-a mai vazut-o de multa vreme. Va sti de asemenea unde sa caute anumite lucruri interesante pentru el, cum ar fi vasele si tigaile care se ascund in spatele usii de la dulap sau cheile din geanta dumneavoastra.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri