Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Echograful sau ultrasunetele in sarcina

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Examinarea cu ultrasunete nu afecteaza fatul

Dintre vibratiile sonore care ies din limitele de audibilitate ale urechii omenesti, de un mare interes, din punct de vedere practic, sunt ultrasunetele, adica sunetele a caror frecventa este mai mare de 20 000 Hz. Importanta practica a ultrasunetelor este legata de lungimea de unda mica a acestora. Din aceasta cauza, de exemplu, ultrasunetele pot fi emise si se propaga ca si razele de lumina sub forma de fascicule, spre deosebire de sunetele obisnuite care se imprastie in toate directiile.

Ultrasonografia medicala (echograful) foloseste ultrasunetele (unde sonore de inalta frecventa) pentru a vizualiza structurile tesuturilor moi ale corpului omenesc in timp real. Acuratetea imaginilor obtinute cu ajutorul ultrasunetelor depinde in mare masura de abilitatile persoanei care realizeaza examinarea.

Folosirea ultrasunetor in imagistica medicala s-a dezvoltat mult in ultimii 30 de ani. Astfel de la primele imagini obtinute cu ajutorul ultrasunetelor care erau statice sau bidimensionale (2D) s-a ajuns la la imagini tridimensionale (3D) si recent chiar 4D.

In urma celor mai recente cercetari s-a ajuns la concluzia ca examinarile repetate cu ultrasunete realizate cu ajutorul echografului in timpul sarcinii nu afecteaza pe termen lung cresterea sau functiile creierului copilului.

Un studiu facut timp de 10 ani pe un lot de 2.700 de copii care au fost examinati la varstele de 2, 3, 5 si 8 ani nu au evidentiat diferente semnificative care sa evidentieze expunerea la ultrasunete, studiile de la fiecare varsta facandu-se dupa teste standard de vorbire, limba, comportament si dezvoltare neurologica.

Au fost comparate sarcinile in care s-a realizat o singura examinare cu ultrasunete cu cele in care au fost facute 5 astfel de examinari. Un studiu din 1993 a evidentiat o usoara incetinire a cresterii printre copiii care au fost expusi mai multor examinari. Un nou raport preciza ca desi ar putea exista un mic efect in cresterea fetala asociat cu multiple examinari la echograf, diferentele dispareau o data cu cresterea copiilor.

Ultrasunetele sunt utile pentru a verifica varsta gestationala a fetusului, data probabila a nasterii si observarea unor anumite anomalii. Examinari mai detaliate se fac doar in cazul in care se observa ceva anormal.

Exista o anumita ingrijorare in randul medicilor pentru faptul ca parintii se folosesc de ultrasunete pentru propriul divertisment mai degraba decat in scopuri medicale.

Comentarii  

0 #2 soare 11-09-2011 20:10

La noi e ciudat..noi sintem mai isteti decit toti ailalti..Si la cezariene sintem rpimii si la eco la fel.. Nu-i oare ciudat ca uite de exemplu intr-o tara ca Norvergia unde mortaliatea infantila este foarte scazuta se face doar o ecografie pe perioada sarcinii? Ca sa nu mai vorbesc ca se fac foarte putine nasteri prin cezariana..le evita pe cit pot din cite inteleg. Se pare ca ar fi si o legatura intre sanatatea copilului si cezariana.Se poate cerceta insa de catre fiecare..Eu incredere oarba in doctori nu mai pot avea..

Citat
0 #1 soare 11-09-2011 20:06

autismul a aparut frecvent de cand cu aparatura de ultrasunete la care mamele gravide se expun in mod repetat...undeva pe net este o poza cu un bebe care-si tine mainile la urechi datorita frecventei pe care aparatul o produce... Autisumul este efectul secundar provocat insasi de aparatul cu ultrasunete ar fi mult mai simplu daca medicina nu ar inchide ochii si urechile si ar asculta ce spun medicii germani in schimb folosim aparate doar pentru ca sunt moderne fara sa cercetam ce efecte secundare produc...nu orice inventie este benefica 100%...insa noi acceptam orice cu ochii inchisi... Copii autisti trebuiesc feriti de sunete, frecvente radio-tv, antene de telefonie si alte emisii, sunt de evitat zoele urbane unde ultrasunetele sunt oricum la orice pas...

Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Partenerii noștri