Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Prev Next

Sexul si sanatatea

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)
Sexul si prelungirea vietii

Iubirea si miscarea

Cum ar arata lumea daca toti s-ar priva sa faca sex? Ratingurile pe care le au talk show-urile tarzii din noapte ar lua avant vertiginos cu siguranta si stocurile de Pampers s-ar subtia drastic. Am avea mai mult timp sa ne gandim la alte lucruri, ca de exemplu un plan de pace pentru Orientul Apropiat sau idei de subiecte pentru urmatorul mare roman. Si ne-am simti mizerabil. Mintea umana este in asa fel programata incat sa caute in permanenta sexul si sa se bucure de el, fapt ce ajuta la explicarea existentei celor 6 miliarde de oameni pe Pamant.

Mintile noastre sunt avide dupa sex - si acum este evident ca si corpurile nostre. Exista dovezi ale faptului ca sexul are un mai mare beneficiu asupra corpului, care merge mult mai departe de placerea propriu-zisa. In vremurile in care tot mai multi oameni se ingrijoreaza in legatura cu bolile cu transmitere sexuala, sarcini neplanificate si alte pericole pe care le prezinta sexul nu ar trebui sa uitam partea reprezentata de pasiune.
Sexul si prelungirea vietii

Un studiu efectuat pe o perioada de 10 ani pe 1000 de barbati de varsta medie a concluzionat ca orgasmele regulate scad riscul unei morti premature cu 50%. Intr-un articol publicat in 1997 cercetatorii au concluzionat ca "activitatea sexuala are un rol protector pentru barbatii de varsta medie". Legatura intre sex si longevitate este mai putin clara in randul femeilor, dar un studiu efectuat in anii 1980 a evidentiat faptul ca femeile care au admis faptul ca s-au bucurat de sex intr-o anume etapa a vietii lor au trait mai mult decat celelalte.

Cum poate sexul sa previna o moarte prematura? In primul rand sexul e bun pentru inima. Revenind la studiul despre care discutam la inceput, dupa ce au tinut cont de varsta si alti factori de risc, cercetatorii au admis faptul ca barbatii care faceau sex ocazional erau de 2 ori mai expusi riscului de a face un atac de cord decat cei care faceau sex frecvent. Un studiu mult mai vechi intreprins pe un esantion de femei din Israel a descoperit o conexiune intre satisfactia sexuala si riscul scazut de a face atac de cord. Deci, ca si concluzie, pare sa se contureze ca la barbati conteaza frecventa in timp ce femeile isi culeg beneficiile din placere.

Iubirea si miscarea

Sexul ajuta inima in cel putin sensuri. Se stie deja ca testosteronul impreuna cu alti hormoni eliberati in timpul sexului ajuta la scaderea riscului atacului de cord. Si de asemenea sexul este un exercitiu bun de aerobic chiar daca nu este cel mai performant.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri