Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Prev Next

Secretele cuplurilor fericite

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

Certurile benefice

Devotiune, intimitate si amuzament

Cuplurile fericite se cearta in legatura cu munca in casa si bani si in legatura cu "incidentul" de la ultima reuniune de familie. Pastreaza secrete, isi poarta pica si dezbat subiecte in legatura cu nedreptatile de pe aceasta lume.
Iata secretul real al cuplurilor fericite : nu sunt intotdeauna fericite. Sunt doar abile in a tine partile negative deoparte si le compenseaza cu o doza sanatoasa de lucruri pozitive.
"Cred in existenta unei relatii fericite cu oricine atata vreme cat ambii parteneri isi doresc sa contribuie la ea" spune Keith Sanford, psiholog.

Certurile benefice

Sanford si-a dedicat intreaga cariera pentru aflarea secretelor care fac unele cupluri sa ramana impreuna. Ii supravegheaza in laboratoare si le pune intrebari incomode la interviuri. A realizat de asemenea un chestionar pentru cupluri pentru stabilirea trainiciei cuplului.

A ramas de studiat daca membrii "cuplului perfect" isi petrec intreaga zi strangandu-se in brate, prostindu-se impreuna si punandu-se de acord unul cu celalalt (probabil ca aceste cupluri nu au timp de chestionare sau de vizite in laborator). Defapt anumite cupluri reusesc performanta de a se certa in fiecare zi. "Numarul certurilor nu este relevant in legatura cu sanatatea relatiei" precizeaza Stanford. Ceea ce face diferenta intre cuplurile fericite si cele aflate in pragul unei caderi nervoase este modul in care partenerii se cearta.

Elementul cheie este faptul ca cuplurile de succes evita sa lase certurile sa ia prea mare amploare. In mod specific apeleaza la cele 4 tactici negative de "lupta": critica, incapatanare, sfidare si defensiva. Totusi nu trebuie abuzat de ele pentru ca asta va duce cu siguranta la ruina relatiei de cuplu.

Cuplurile fericite apeleaza la tacticile acestea negative doar din cand in cand. Cand acestea scot la iveala rani, manie si alte emotii negative sunt contrabalansate de o abordare constructiva. In cele mai bune cazuri cuplurile se folosesc de conflicte pentru a-si exprima ingrijorarile si a-si impartasi emotiile. In loc sa-i spuneti partenerului: "mi-e sila de tine" ar putea fi incercata varianta de genul: "ma ranesti cand spui ca sunt lenes" sau "sunt foarte surprins de modul in care ti-ai ales cuvintele".

Indepartand subiectul conversatiei de la vina partenerului inspre propriile sentimente este o metoda testata si eficienta de a a calma pana si cele mai intense conflicte. Din experienta psihologului Sanford abordarea este eficienta si calmanta daca ea este realizata de barbat. Femeile ar trebui sa incerce acest gen de abordare de asemenea chiar daca exista sansa ca partenerul sa ignore aceasta oferta si sa continue sa palavrageasca. (Ticalosul!!! )

Devotiune, intimitate si amuzament

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Articole similare

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri