Menu
Cum se pot preveni bolile cu ajutorul ozonului?

Cum se pot preveni bolile cu a…

Celulele umane funcțio...

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme și cum mă pot prote…

Boala Lyme nu este transm...

Cum este evitat sistemul imunitar de catre tumorile ovariene

Cum este evitat sistemul imuni…

In ultimele cercetari s-a...

Istoria ozonului medical

Istoria ozonului medical

Ozonul a fost descoper...

Celulele stem - controverse in terapie

Celulele stem - controverse in…

Celulele stem sunt celule...

Cum vorbesc cu copiii despre divort?

Cum vorbesc cu copiii despre d…

De parca divortul in sine...

Antioxidantii

Antioxidantii

Alimentele precum fructel...

Cum sa te bucuri de viata?

Cum sa te bucuri de viata?

Ceea ce-ti defineste v...

Cum se cariaza dintii? Cariile dentare

Cum se cariaza dintii? Cariile…

Ai nevoie de mancare, dar...

Vitamina E si inflamatiile cronice

Vitamina E si inflamatiile cro…

Avand in vedere ca jumata...

15 Beneficii ne1tiute ale uleiului de nuci presat la rece

15 Beneficii ne1tiute ale ulei…

Uleiul de nuci presat ...

Prev Next

Ce sunt uleiurile esențiale

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Uleiurile esențiale sunt substanțe chimice volatile, aromatice obținute cu ajutorul aburilor sau prin hidrodistilarea diverselor părți ale plantelor, inclusiv semințele, coaja, frunze, tulpini, rădăcini, flori și fructe. Uleiurile esențiale sunt metaboliți secundari foarte benefici, foarte concentrați, care servesc ca mecanism natural de apărare a plantei.

Deși plantele nu au un "sistem imunitar" cum are corpul uman,, pentru a se dezvolta acestea trebuie să fie în măsură să reziste provocărilor: bacterii, ciuperci, viruși și să fie capabile să se apere eficient împotriva animalelor. Plantele trebuie să atragă polenizatori, care sunt de altfel modul în care plantele comunica între ele.

Uleiurile esențiale au fost folosite în toate culturile antichității și erau recunoscute încă de pe atunci pentru puterilor lor vindecătoare. Acestea s-au dovedit a fi mult mai puternice decât plantele uscate.

Uleiurile esențiale sprijină echilibrul și procesul de vindecare a organismului. Cercetarile au aratat că uleiurile esențiale ne ajută sa luptăm eficient împotriva infecțiilor și conțin compuși care sunt adjuvanți puternici în încercările corpului de echilibrare și regenerare. Ele posedă puternice proprietăți anti-bacteriene, anti-fungice și anti-virale. Dr. Kurt Schnaubelt a scris că "Uleiurile esențiale nu acționează ca arme, ci ca agenți de interacțiune. Ele sunt un ingredient cheie al vieții însăși, prin consolidarea ei și a precondițiilor acesteia."

Moleculele de uleiuri esențiale sunt lipide solubile și relativ mici, dimensiunea redusă oferindu-le posibilitatea de a pătrunde cu ușurință în celule și de călători prin tot corpul în câteva minute de la inhalarea, aplicarea locală sau ingerarea orală. Price a constatat că: Uleiurile esentiale "pot trece de bariera hematoencefalică și au acces direct la sistemul nervos central. Gradul de solubilitate al lipidelor variază de la o clasă de molecule la alta." Odată trecut acest obstacol, există potențialul de a aduce atât beneficii cât și prejudicii. Exista potențial de toxicitate: "O supradoză accidentală de Syzygium aromaticum [eugenol] (5-10 ml) a produs convulsii în cazul unui copil."

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Sănătatea ta

Probleme de sănătate

Metode alternative

Actual

Despre noi

Partenerii noștri